12/19/2014

Joulutortut

Hellou! Joululoman alkamisen kunniaksi päätin tehdä eilen joulutorttuja. Haasteena oli löytää oikeanlainen taikina ja hillo kaupasta, ja loppujen lopuksi sellaiset sitten löytyikin. Tortut onnistui paremmin kun olisin osannut kuvitella, joten päätin tulla jakamaan teidän kanssa, miten ne oikein tein :)

Joulutortut (18 kpl)

Pepperidge Farm Puff Pastry -paketti
Luumuhilloa (plum jam/jelly)
Uuni 400°F
IMG_0074
IMG_0068
Paketissa on kaksi kolminkerroin taiteltua taikinalevyä. Leikkasin levyn kolmeen osaan taitosten kohdalta, ja jokaisen levyn vielä kolmeen osaan neliöiksi.
IMG_0069
IMG_0077
Sitten vain voitelu ja uuniin noin kymmeneksi minuutiksi. 
DSC_0506
Vain glögi puuttuu... :D No hyvältä maistui ihan kaakaonkin kanssa. Meillä on tänään edessä taas yksi ajourakka, kun ajetaan tänään Georgiaan host-momin perheen luo joulun viettoon. Oonkin heittänyt läppää näille täällä, että oon todennäkösesti istunut näiden melki 5 kuukauden aikana enemmän autossa verrattuna koko mun aikaisempaan elämään ennen kun tänne tulin :D Välimatkat on tosin niin pitkiä, että toi varmaan pitää aika hyvin paikkaansa, haha. Hyvää viikonloppua kaikille! :)

12/04/2014

It's great to be a Tennessee Volunteer

Oompa taas vaihteeks jäljessä näiden kuvien kanssa. No anyways, kolmisen viikkoa sitten tajusin että college football kausi alkaa olla lopuillaan, enkä ollut Volsien pelissä vielä käynyt. Kysäisin mukaan toisen suomivaihtarin, Karitan, joka innostui ideasta ja niin päädyttiin ostamaan liput Tennessee vs. Kentucky football peliin. 
Lauantaina suunnattiin Knoxvilleen, missä mun host-mom jätti meidät kyydistä ja lähdettiin suunnistamaan kohti stadionia. Joka puolella oli ihmisiä ja suurinosa (osa enemmän ja osa vähemmän panostaen) oli pukeutunut Volsien värein oranssiin ja valkoiseen. Yhteensä peliä oli kattomassa stadionilla noin 102,000 ihmistä! En oo ihan vieläkään perillä jefun säännöistä, mutta ymmärrän siitä kuitenkin paljon enemmän nyt kun neljä kuukautta sitten, haha! Tollee livenä stadionilta löytyy paljon muutakin katseltavaa kun vaan itse peli: marssibändi, cheerleaderit ja vaikka ihan vaan muut katsojat, joten vaikka football ei kauheesti kiinnostaisikaan niin suosittelen kyllä pelissä käymään jos vain tulee tilaisuus!
DSC_0305 DSC_0306 DSC_0383 DSC_0359 DSC_0364
IMG_5812
DSC_0408 DSC_0405 DSC_0382